19
okt
2017

2017-10-19

Välkommen att lyssna på Naturbruksgymnasiet

Naturbruksprogrammet – Möjligheternas program

Gymnasiets yrkesprogram har på senare år tappat marknadsandelar därför att ungdomar som ska söka till gymnasiet och deras föräldrar har en felaktig bild av yrkesprogrammens möjligheter.

24
okt
2017

2017-10-24

Politik, trender, forskning och vatten – trädgårdskonferensen i Linköping den 24 oktober bjuder på många högaktuella ämnen. Kom och lyssna på intressanta föredrag och träffa kollegor från branschen.

Anmäl dig här!

Välkommen till Trädgårdskonferensen i Linköping den 24 oktober 2017. Sista anmälningsdag är den 10 oktober.

27
okt
2017

2017-10-27

Välkommen till ett frukostmöte på Vreta Kluster som handlar om olika väl fungerande tekniska lösningar för bredband i glesbygd när kopparnätet släcks ned.

Frukostmötet kommer INTE att behandla juridik, markägaravtal etc.

Det som tas upp är väl fungerande tekniska lösningar för bredband i glesbygd i form av fiber, satellit, radiolänk och mobilt bredband. Målgruppen är lantbrukare, landsbygdsbor, tjänstemän på regioner, länsstyrelser, kommuner och landsting samt politiker.

Seminariet kommer att livesändas på webben samt spelas in och läggas på LRFs webb.

30
okt
2017

2017-10-30

Välkomna till en konferens om hur vi kan arbeta tillsammans med agenda 2030, FN:s globala hållbarhetsmål!

Sveriges regering har beslutat att Sverige ska vara ledande i arbetet med att implementera Agenda 2030. Aktörer i Östergötland bidrar redan aktivt på många sätt till att uppfylla detta mål. För att nå längre behövs mer kunskap om vad de globala målen innebär för länets aktörer och hur vi kan samarbeta i nya konstellationer.

Länsstyrelsen Östergötland och Region Östergötland arrangerar en gemensam heldagskonferens om de globala hållbarhetsmålen den 30 oktober i Linköping. Kom och låt dig inspireras av nationella myndigheter, kommuner och företag med olika perspektiv på hur vi kan arbeta konkret med de globala målen i Östergötland.


21
nov
2017

2017-11-21

Växtkraft Kinda bjuder in…
DIG som hanterar livsmedel i restaurang, butik, café, kiosk, catering, bed & breakfast eller liknande verksamhet med hantering eller servering av livsmedel.

Halvdagskurs i ”Grundläggande livsmedelshygien”
Uppdatera och förnya dina kunskaper om livsmedelshygien. Utbildningen ger dig användbara kunskaper och inblick i det som är viktigt att veta om livsmedelhygien. Utöver kursplanen resonerar vi kring aktuella frågor som plasthandskar, hantering av överbliven mat, datummärkning och dokumentation i din egenkontroll. Grupperna kommer att bli små för att ge möjlighet till diskussioner. Kursen är baserad på Livsmedelsverkets riktlinjer.

21
nov
2017

2017-11-21

Växtkraft Kinda bjuder in…
DIG som serverar måltider i restaurang, café, kiosk, catering, bed & breakfast, boende i olika former, eller liknande verksamhet – eller - bara vill lära dig mer.

Halvdagskurs ”Servera specialkost - vad gäller?”
På restaurang blir det allt vanligare med främst önskemål om gluten- och laktosfria måltider. Ibland är det av medicinska skäl där fel mat ger långvariga konsekvenser och i vissa fall ett tillfälligt önskemål. Båda fallen måste skötas noggrant av restaurangen för att inte måltiden ska göra gästen sjuk eller ge besvär. Servering av specialkost innebär säker livsmedelshantering som alla inblandade i verksamheten måste ha kunskaper om för att vägleda gästen rätt.
Kursen ger dig trygghet i köket/serveringen när du möter en gäst med behov av specialkost. Behöver DU lära dig mer om specialkost?

27
nov
2017

2017-11-27

Välkommen till Gristräff på Vreta Kluster och lyssna på intressanta föreläsningar inom svensk grisproduktion

Program
12.00 Lunch
12.45 Introduktion (aktuellt från G&D)
12.50 Dysenteriläget i Sverige: vad gör vi? Carl-Johan Ehlorsson G&D
13.30 Vaccination – Optimering: Anna-Carin Lieber, MSD
13.50 Hur långt räcker råmjölken? – Fakta om råmjölk och andra tips för ökad spädgrisöverlevnad, Rebecca Westin G&D
14.50 Flugan är en insekt men insekter är ingen fluga. – Kan insektsprotein bli foder i grisnäringen? Per Lindahl, Vreta Kluster
15.00 Fika
15.30 Ta hand om dina sinsuggor – utfodring & management,Camilla Hallgren G&D
16.15 Från verkligheten, Lars-Erik Nilsson, Brynstorp Gård
16.30-17.00 Avslut - frågestund

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.

Vreta Kluster
Klustervägen 11,13 [vägbeskrivning]
590 76 VRETA KLOSTER
Sweden

Kontakta oss ››
Mina sidor
In English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Klicka här

Följ Vreta Kluster på
Facebook
Twitter
Youtube
Mynewsdesk

eu logo