Mässan som både roar och ger kunskap

Under årets Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv har mässbesökarna över 20 häst-, hund- och jaktseminarier och hästclinics att välja mellan. Dessutom intervjuer med kända personligheter med passion för jakt.

Vi är otroligt glada att vi kan erbjuda mässbesökarna ett så brett utbud av seminarier. I år har mässan utökats till två dagar och då har vi även utökat antalet seminarier. Vi har knutit till oss både lokala och mer långväga föreläsare säger Mässgeneral Ann Andersson.

Läs mer

Nordiska Rådet på besök i Vreta Kluster – på jakt efter hållbara lösningar

IMG 1702  IMG 4674 2

I går, måndag, fick Vreta Kluster, företagsparken för det gröna näringslivet i Östergötland, besök av Nordiska Rådets hållbarhetsutskott. De 25 parlamentarikerna fick ta del av några av Östergötlands framgångsrika energi- och miljöinnovationer. Lite oväntat fick de också smaka på den senaste mattrenden – syrsor från Eat:em. 

– Det var ett mycket lärorikt och viktigt besök. Vreta Kluster är en fantastisk arena där det bubblar av nya spännande innovationer som är med och löser en av vår tids viktigaste utmaningar – den som handlar om vår miljö och vår mat- och energiförsörjning, säger Hanna Kosonen, ordförande i Nordiska Rådets hållbarhetsutskott.

Bland företagen på plats i Vreta Kluster fanns Biototal, Södra, Agroetanol, Energifabriken och PantaPåsen.

Läs mer

När åkrarna börjar prata – Silicon Valley inspirerar svenskt lantbruk

Mycket händer på teknikfronten inom lantbruket. I onsdags hölls ett frukostmöte på Vreta Kluster om de senaste trenderna och den hetaste tekniken direkt från Silicon Valley, bland annat lyftes digitala tjänster som möjliggör större förståelse för hur åkrar och mark mår.

Att Internet of Things (IoT) formar morgondagens lantbruk råder ingen tvekan om. Genom att använda sensorer på djur, maskiner eller i marken lagras tonvis med data som bland annat kan användas som beslutsunderlag, inom forskning, automatisering och utveckling av tjänster och produkter. Investeringarna i teknikdrivna lösningar för att förbättra produktiviteten har ökat med över 400 procent de senaste åren enligt Mackleans senaste rapport. Under onsdagsmorgonen föreläste Filip Lundin, konsult på MackLean, på Vreta Kluster, laddad med inspiration direkt från World Agri-Tech Innovation Summit i Silicon Valley.

Läs mer

Byggkontoret AB - bygger hela värden

"Det roligaste med mitt jobb är att få till en ritning så att kunden blir nöjd."

Läs intervju med vår hyresgäst Magdalena som jobbar med CAD-ritning och administration på Byggkontoret AB Linköping.

Magdalena Ericsson byggkontoretab webb

Läs mer

Insektsproduktion i Sverige kan bli verklighet

eatem

Foto: Eat:em

Uppfödning av svarta soldatflugor, syrsor och mjölmaskar kan snart vara en del av det svenska lantbrukets verksamhet. I fredags träffades ett trettiotal av landets främsta insektsentusiaster på Vreta Kluster, företagsparken för det gröna näringslivet i Östergötland, för att diskutera hur Sverige kan bli ett insektsland.

Läs mer

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.

Vreta Kluster
Klustervägen 11,13 [vägbeskrivning]
590 76 VRETA KLOSTER
Sweden

Kontakta oss ››
Mina sidor
In English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Klicka här

Följ Vreta Kluster på
Facebook
Twitter
Youtube
Mynewsdesk

eu logo