När åkrarna börjar prata – Silicon Valley inspirerar svenskt lantbruk

Mycket händer på teknikfronten inom lantbruket. I onsdags hölls ett frukostmöte på Vreta Kluster om de senaste trenderna och den hetaste tekniken direkt från Silicon Valley, bland annat lyftes digitala tjänster som möjliggör större förståelse för hur åkrar och mark mår.

Att Internet of Things (IoT) formar morgondagens lantbruk råder ingen tvekan om. Genom att använda sensorer på djur, maskiner eller i marken lagras tonvis med data som bland annat kan användas som beslutsunderlag, inom forskning, automatisering och utveckling av tjänster och produkter. Investeringarna i teknikdrivna lösningar för att förbättra produktiviteten har ökat med över 400 procent de senaste åren enligt Mackleans senaste rapport. Under onsdagsmorgonen föreläste Filip Lundin, konsult på MackLean, på Vreta Kluster, laddad med inspiration direkt från World Agri-Tech Innovation Summit i Silicon Valley.

Läs mer

Byggkontoret AB - bygger hela värden

"Det roligaste med mitt jobb är att få till en ritning så att kunden blir nöjd."

Läs intervju med vår hyresgäst Magdalena som jobbar med CAD-ritning och administration på Byggkontoret AB Linköping.

Magdalena Ericsson byggkontoretab webb

Läs mer

Insektsproduktion i Sverige kan bli verklighet

eatem

Foto: Eat:em

Uppfödning av svarta soldatflugor, syrsor och mjölmaskar kan snart vara en del av det svenska lantbrukets verksamhet. I fredags träffades ett trettiotal av landets främsta insektsentusiaster på Vreta Kluster, företagsparken för det gröna näringslivet i Östergötland, för att diskutera hur Sverige kan bli ett insektsland.

Läs mer

Ladda bilen på Vreta Kluster

IMG 0718 webb

Sankt Kors Fastigheter, Tekniska verken och Dukaten Parkering har installerat fyra laddplatser från CLEVER på Vreta Kluster. Du hittar laddplatserna på Klustervägen 11.

För att du ska kunna ladda din bil behöver du ett laddkort från CLEVER.
Du kan beställa det här eller ringa 077 44 33 900.

CLEVER SE logo 2015 download

Film om Vreta Kluster

Sankt Kors Fastighets AB har tagit fram en film om Vreta Kluster inför kommande expansion.
Läs mer här.

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.

Vreta Kluster
Klustervägen 11,13 [vägbeskrivning]
590 76 VRETA KLOSTER
Sweden

Kontakta oss ››
Mina sidor
In English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Klicka här

Följ Vreta Kluster på
Facebook
Twitter
Youtube
Mynewsdesk

eu logo