Eat:em

Eatem chai webb

Eat:em har funnits sedan april 2016 och drivs av delägarna Martin Strid (VD) och Isak Jonsson (Vice VD, styrelseordförande). Företaget säljer proteinsnacks bakade med syrsmjöl och finns i Sverige och Danmark. Hela idén startade med ett inneboende klimatintresse och viljan att påverka klimatfrågan på ett smart sätt.

”Vi kände en djup oro för klimatet i kombination med stort intresse för träning och hälsa"
-
Martin Strid, vd, Eat:em

Syrsor är ett klimatsmart val med ett proteininnehåll på hela 70 % och är dessutom rikt på järn, zink, vitamin B12, magnesium och kalcium. Under första åren kommer fokus ligga på att introducera insekter som föda för människor, vilket Martin och Isak är övertygade om kommer spela en stor och viktig roll för framtidens matförsörjning. För att lyckas behöver det göras på ett tilltalande sätt, med gott snacks och ett varumärke som folk gillar. Eat:em vill helst nå ut med sin produkt snabbare än vad som är möjligt mot konsumenterna, men myndigheter och lagstiftningen påverkar och försvårar processen.

Växtzon och Eat:em

Eat:em har sedan en längre tid tillbaka haft dialog med Per Lindahl på Vreta Kluster för stöd, men först nu, hösten 2017, möts vägarna mellan projektet Växtzon och Eat:em på riktigt. Framåt kommer Växtzon främst bidra med stöd och kunskap inom produktutveckling på befintliga och potentiellt nya produkter, samt livsmedelsteknisk rådgivning. Rådgivningen kan komma att innefatta kunskap inom allt från förpackning och hållbarhet till smak.

”Vi hoppas att nätverket inom Växtzon och möjligheterna att synas med Vreta Kluster som plattform, på olika sätt ska kunna bidra till Eat:ems utveckling”, säger Per Lindahl.

Växtzon är ett samverkansprojekt mellan fem län i Östra Mellansverige (ÖMS) -  Östergötland, Sörmland, Örebro, Västmanland och Uppsala. Projektets syfte är utveckla en gemensam struktur för att stödja tillväxtföretag. Projektet drivs av nio företagsinkubatorer och Science Parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Strängnäs, Uppsala, Västerås och Örebro.

 

Läs mer om eat:em

Läs mer om Växtzon

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.

Vreta Kluster
Klustervägen 11,13 [vägbeskrivning]
590 76 VRETA KLOSTER
Sverige

Kontakta oss
In English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Klicka här

 

Följ Vreta Kluster på
Facebook
Twitter
Mynewsdesk