• Vreta Kluster Konferens & Event

Frukostmöte om klimatklivet och stöd till energiåtgärder i lantbruket

På frukostmötet kommer Cecilia Wyser från Pussel Klimatkonsult att berätta om klimatklivet, vilka möjlighetersom finns för lantbruksföretagare samt hur man ansöker. Cecilia har skrivit ett trettiotal lyckade ansökningar till kunder inom bland annat lantbrukssektorn. Det kommer även att finnas möjlighet till individuell rådgivning.

Från klimatklivet kan man söka bidrag till åtgärder som minskar utsläppen av klimatgaser. För lantbruksaktörer kan det handla om att investera i en flispanna för uppvärmning, ansluta spannmålstorken till fjärrvärme eller gårdspanna, biogasproduktion, laddstolpar eller tankstationer för HVO. Naturvårdsverket, som handlägger stödet, efterlyser fler ansökningar från lantbrukssektorn inom dessa eller andra områden.

Stödet kan sökas av kommuner, företag och andra organisationer. Det avgörande kriteriet för att beviljas stöd är att den sökta åtgärden har en god koldioxideffektivitet. Stödet är förmånligt - som företag kan man få upp till 65 % av den miljörelaterade investeringen i stöd.

Nästa ansökningsomgång har stoppdatum den 15 februari. Det finns ytterligare två söktillfällen under 2018, den 17 maj och den 27 september.

Mer information om lantbruk och klimatklivet finns här.

Välkommen!

Tid: Fredag 2 februari kl 8.00-9.00, frukost serveras från kl 07.30
Plats: Vreta Kluster, Klustervägen 11, 590 76 Vreta Kloster
Anmälan: Anmäl dig här senast 30/1.
Kontakt: Vid frågor hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Detaljer

Datum 2018-02-02

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2