• Vreta Kluster Konferens & Event

Tips externt event

31
mar
2020

INSTÄLLT: Unga väljer hållbara företag. Men väljer företagen de unga?

2020-03-31 8:00 -10:00

INSTÄLLT

På grund av det rådande läget har vi valt att skjuta upp vårt frukostevent ”Unga väljer hållbara företag - men väljer företagen de unga?” som skulle ha ägt rum den 31a mars på Creactive. Läs gärna rapporten från Jung och Ungdomsbarometern som skulle ha presenterats. Du hittar den här: Framtidens hållbaraste varumärken.

Över hälften av alla unga kan redan idag tänka sig att välja bort företag som de inte anser agerar hållbart, och över 80 procent anser att företag har ansvar att skapa ett mer hållbart samhälle. Den unga generationen är idag både klimataktivister och shoppingfantaster, rör sig i olika mediekanaler, intresserar sig för olika frågor och ställer olika krav vid olika tillfällen. Hur ska man som företag kunna anpassa sig till det? Och hur ska man kommunicera de initiativ man tar inom hållbarhet?

14
maj
2020

Webbinarium och workshop: Hållbart jord- och skogsbruk - fokus Klimatpåverkan från livsmedel och matsvinn

2020-05-14 8:30 -12:00

Är du intresserad av att lära dig mer om livsmedels klimatpåverkan samt hur vi kan minska matsvinnet i länet? Med anledning av Corona-viruset passar vi på att prova nya former för samverkan och dialog, denna gång genom interaktivt webbinarium.

Vi vill träffa er som arbetar med livsmedel för att ta del av era erfarenheter, framtida behov samt satsningar och genom det kunna skapa effektiva former för samverkan i länet. Under förmiddagen får ni ta del av en rad inspirationsföreläsningar samt delta i workshops. Webbinariet är uppdelat i två teman:

• Värdet av lokala och klimatsmarta producerade livsmedel
• Matsvinnet i olika delar av värdekedjan

05
sep
2020

Östgötadagarna 2020

2020-09-05 - 2020-09-06

Östgötadagarna lockar varje år över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. Förra årets evenemang valde 182 verksamheter att delta. Syftet med Östgötadagarna är att visa upp vad Östergötlands landsbygd har att erbjuda. Var med du också och upptäck matproducenter, gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och mycket, mycket mer! Välkommen!

Läs mer

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2