Välkommen på slutkonferens för forskningsprogrammet AquaAgri

Välkommen att ta del av de spännande resultaten från fyra års forskning om hållbar och effektiv livsmedelsproduktion!

Vi utlovar en halvdag med många intressanta forskningsresultat, diskussioner, mingel och nätverksmöjligheter med expertis från akademi, myndigheter och företag

Startar 2018-10-23

Handla mat av bästa kvalitet direkt från bönder i Östergötland

Östgötamat finns på Yttre Borggården i Linköping i år igen mellan kl 9.30-14.00 from 11 aug till den 29 sept. Hit kan du komma och botanisera bland närodlade grönsaker, kryddor, kött, ostar, honung och mycket annat gott. Östgötamat är en förening bildad av Bondens egen Marknad och Regional matkultur med syfte att genom ett starkt nätverk kunna leverera mat av hög kvalitet till såväl konsumenter som restauranger.  

Varmt välkomna!

Startar 2018-09-29

Välkommen till ”Personligt ledarskap” ett intensivt och praktiskt ledarskapsprogram!

Fantastiskt nöjda deltagare vid två tidigare kurstillfällen gör att vi erbjuder möjligheten en tredje gång!

Programmet omfattar 3 heldagar med några veckors mellanrum och genomförs i Kinda.

Kursledare Susanne Vanselius, har mer än 26 års erfarenhet som Franschisee, Instruktör och Coach för Dale Carnegie Training i Sverige men driver sedan 2015 sitt eget företag True Potential AB.

Startar 2018-09-03

Vretadagen arrangeras den 1:a september 2018 mitt i hjärtat av Östergötland på Vretagymnasiet som också är samarbetspart i direkt anslutning till Vreta Kluster utanför Linköping.

Här samlas jägaren, lantbrukaren, hundägaren och den skogsintresserade för en späckad dag i naturens tecken. Vretadagen är fyllt med något för alla!

Startar 2018-09-01

Välkommen att besöka Vreta Kluster och Vreta Utbildningscentrum i  monter S55 på Borgeby Fältdagar!

Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält. Jordnära fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Mötesplatsen för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning.

Mässan erbjuder en lyckad och unik kombination av utställande företag för lantbruk och trädgård, demoodlingar och Gropen, praktiska maskindemonstrationer och seminarier.

Hitta till vår monter S55>>

Läs mer om Borgeby Fältdagar här.

Startar 2018-06-27

Är du nyfiken på den smarta animalieproduktionen?
Välkommen till seminarium vid SLU i Uppsala 19 juni klockan 13–17.
På SLU forskar vi om ”smart animalieproduktion” – så som Big Data och sensorteknologi. Lär dig mer om vad som är på gång inom digitaliseringen av animalieproduktionen. Denna gång ligger fokus på idisslarna.

Startar 2018-06-19

Vill du lära dig hur ditt företag kan bli effektivare och mer framgångsrikt på nätet? Utveckla din verksamhet och lär dig allt om digitaliseringens möjligheter. Anmäl dig till utbildningarna redan idag! Genom Digitalakademin kan du som företagare lära dig hur ditt företag blir mer framgångsrikt på nätet.

Digitalakademin är ett initiativ av Google och Almi. Syftet är att utbilda svenska företag till att bättre ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. Läs mer om Digitalakademin här >>

Startar 2018-05-29

Välkommen till Öppet Hus! Vi erbjuder visning av vårt nya växthus, trädgård och lokaler, försäljning av sommarblommor och annat grönt.

Det är en stor dag för oss som nu arbetat med Drivbänk under ett par års tid. Med en pedagogiskt utformad trädgård, växthus och egna studielokaler är Drivbänk ett begrepp som vi är stolta över.

Startar 2018-05-26
Slutar 2018-05-27

Det är en stor dag för oss som nu arbetat med Drivbänk under ett par års tid. Med en pedagogiskt utformad trädgård, växthus och egna studielokaler är Drivbänk ett begrepp som vi är stolta över.

Under fredagens Öppet hus berättar vi om våra framtidsplaner och visar lokalerna och trädgården. Café Drivbänk, som drivs parallellt enligt samma koncept i Linköping, flyttar dagen till ära ut till Trädgården och bjuder på tilltugg.

Startar 2018-05-25

Prodelox bjuder in till frukostseminarium om produktutveckling hos Östsvenska Handelskammaren

Så blir din nya produkt lönsam!
Bra produkter skapar affärsnytta, bygger varumärket och ger lönsamhet. Vill du lyckas med dina produkter och tjäna pengar på dem?
Det finns många olika skäl till att nyutvecklade produkter inte når sina mål. De flesta misstag går att undvika om man tänker rätt från start.
– Utgå från kundens behov
– Sätt rätt krav och håll fast vid dem
– Arbeta lagom strukturerat

Startar 2018-05-22

Under maj månad kommer Soldagarna 2018 till Örebro län.

Solcellssafari - 7 maj

Solel för nybörjare - 8 maj

Energi- och klimatrådgivningen informerar om solel - 16 maj

Startar 2018-05-16

Lunchseminariet hålls i anslutning till Arbetets museums "Fotoutställning om robotar i den japanska vården".

Tisdagen den 15 maj kl 11.30-13.00, Arbetets museum (våning 6), Norrköping

Program:
11.30 Vi bjuder på lättare lunch och kaffe

Presentationer:
11.40 Peter Kjäll, Head Digital Health, RISE: Ett nedslag i framtiden, tillförsikt och svårigheter, en ögonblicksbild från Japan

11.50 Madeleine Kusoffsky, Interaction designer and project manager RISE Interactive C-studio: Robotar och automatisering är numera en självklar del av vår vardag och våra privatliv. Hur har förståelsen mellan människan och maskinen utvecklats? Hur ser framtidens interaktionsdesign ut?

12.10 Arbetets museum ger en introduktion till fotoutställningen.

12.30 Välkommen att besöka utställningen.

Startar 2018-05-15

Hur man etablerar ett slakteri – Den 3 maj 2018 kl. 18.30-21.00 på Stebbarp Gård

Vi har bjudit in Per Nilsson från Profax, konsult inom livsmedel, för att prata om hur man kan tänka kring en eventuell etablering av ett slakteri Ydre. Ett detaljerat program kommer att annonseras senare. Om du har andra frågor inom livsmedel som du vill att Per tar upp när han kommer, kan kontakta Bernhard Jensen (se kontaktuppgifter nedan). Seminariet är kostnadsfritt och du kan anmäla dig till Bernhard redan nu.

Startar 2018-05-03

Växtkraft Kinda med samarbetspartners bjuder in…
• Den digitala explosionen, hukar du eller hurrar du?
• Har du funderat på om och hur ditt företag kan öka lönsamhet, effektivitet, konkurrenskraft med hjälp av digitala lösningar?
• Vad kostar det att göra en digitaliseringsanalys och har du råd att låta bli?

Startar 2018-05-03

Den 26 april är det dags för Venture Arena Live med tema "Internationalisering". Bolagen på scenen intervjuas för att hitta resurser som kan bidra till deras fortsatta framgång och vi är glada att ha med oss både nystartade idéer och bolag som kommit längre i sin resa.

Kom och delta på Sveriges största matchningsevent och bidra med din kompetens för att fler Östgötska bolag ska nå nästa nivå.

Startar 2018-04-26

Tävla om SKAPA-priset 2018
Sök själv eller nominera någon annan
Senast 23 april 2018

Uppfinningar som kan utvecklas till innovationer är nyckeln till Sveriges välstånd. Vi bär på en stolt uppfinnartradition alltsedan Alfred Nobels dagar. Stiftelsen SKAPA vill uppmuntra idérika människor genom att dela ut Sveriges största innovationspris – SKAPA-priset.

Startar 2018-04-23

Hur når vi längre? - Vindkraftens roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle

Regeringen har satt upp ett energipolitiskt mål om att nå 100 % förnybar elproduktion år 2040. Vindkraften står idag för cirka 10 procent av den totala elproduktionen i Sverige, och kommer att vara en viktig del även framöver för att uppnå detta mål. Utbyggnaden av vindkraft kan bidra till att uppfylla flera miljökvalitetsmål, men hänsyn måste tas till frågor som rör bland annat lokalisering och utformning. Därför är det viktigt att främja samverkan och samarbeten mellan olika aktörer och intresseorganisationer.

Startar 2018-04-11

Länsstyrelsen bjuder in till ett seminarium om livsmedelsförsörjning och beredskap. Målet är att öka kunskapen om vad som kan göras enskilt och tillsammans för att minska risker och öka förmågan att hantera en störning under såväl fredstida kriser som höjd beredskap. Frågor som kommer diskuteras under dagen är: Hur påverkas försörjningskedjan när strömmen försvinner och tranportlogistiken inte fungerar? Vad är vi beroende av för att upprätthålla verksamheten? Vems ansvar är det att försörja människor vid en större samhällsstörning? Vilken beredskap finns och vad kan göras för att öka beredskapen?

Startar 2018-04-10

Samtalssalong om mat – Den 7 april 2018 kl. 13.00-14.30 på YdreKompaniet

Över en kaffe samtalar vi för att utväxla idéer och erfarenheter om mat och matproduktion. På plats finns Bernhard Jensen, projektledare livsmedelsstrategi i Ydre och Lars Lindström, företagare och fårbonde från Baggemålen. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp. Vi bjuder på kaffe och fika finns att köpa på YdreKompaniet.

Vi riktar oss till invånare, månskensbönder, producenter, handlare, restaurangägare eller vem som helst med ett matintresse.

Startar 2018-04-07

Omvärlden förändras snabbt och trender kommer och går. Att ha en ”hållbar” affär är ingen trend - det är en hygienfaktor. De företag som inte bemästrar det hamnar på efterkälken. Det handlar inte om att sopsortera eller köra miljöbil, det handlar om att kunna visa kunder, medarbetare, investerare och samhälle att ett hållbart tänk finns inbyggt i företagets DNA därför att det blir en mer lönsam affär.

Startar 2018-03-16

EDAY (tidigare E-WEEK) är en återkommande mötesplats för regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. Under en fullspäckad dag ges möjligheter att delta i givande möten och aktiviteter. EDAY är en samlingspunkt för experter, tjänstemän, beslutsfattare och forskare, som tillsammans diskuterar lösningar för en hållbar framtid.

Startar 2018-03-15

Food Tech 2018 är eventet där du får smaka, känna, lyssna och ta del av framtiden - den självklara mötesplatsen för dig i branschen

Innovation är avgörande för att driva världen framåt och idag ser vi hur digitaliserade och tekniska lösningar tar allt större plats även inom Food Tech industrin.

Startar 2018-03-14

Hållbarhet inom livsmedel innebär en rad svåra prioriteringar när frågor som klimatpåverkan, biologisk mångfald, ekologiskt, närproducerat, transporter, bekämpningsmedel, sociala aspekter och ekonomi ställs mot varandra. Denna utbildning handlar om att ge dig som ansvarar för eller arbetar med livsmedel och måltider i offentlig eller privat verksamhet kunskaper och metoder för att arbeta strategiskt med hållbarhet på ett sätt som går i linje med den nationella livsmedelsstrategin, de globala målen och din organisations hållbarhetsarbete.

Startar 2018-03-13

För första gången anordnas Växtzon Venture Summit.
En dag där vi nio inkubatorer och science parks bjuder in startups, scaleups, investerare och entreprenörvänner till ett fullspäckat program.

Startar 2018-03-08
Naturbeteskött från Östergötland bjuder in till Betesworkshop den 6/3 på Vårdsnäs Stiftsgård kl 10.00 – 15.00

Vi lyssnar till två verkligt inspirerande och nytänkande föreläsare och diskuterar betesdriftens fördelar och utmaningar ur ett Östgötaperspektiv.

Startar 2018-03-06

Rätt Fokus i styrelsearbetet SME (små och medelstora företag)

StyrelseAkademiens styrelseutbildning med certifiering* kan direkt omsättas i praktisk verklighet och bygger på de senaste rönen om hur styrelser bör fungera för att aktivt bidra till framgång och lönsamhet.

Startar 2018-02-27

Vi hälsar alla mathantverkare, lantbrukare, trädgårdsodlare, fiskare och alla övriga intresserade i Östergötland välkommen till en Mathantverksdag med temat: Mathantverkets Råvaror.

Den höga kvalitén och den rika smaken hos mathantverket är beroende av både hur förädlingen går till och att råvaran är av allra bästa sort. Därför känns det extra viktigt och väldigt roligt att vi nu kan satsa på mötet mellan råvaruproducenten och mathantverkaren. Vi kommer att hålla till på Värna-Grebo bygdegård den 21 februari, obs notera att det är ändrad lokal.  Det fullständiga programmet är bifogat. Är du intresserad av delta under dagen, program och anmälan hittar du här
http://www.eldrimner.com/mathantverksdagar/43474.mathantverksdag_i_ostergotland_2018.html

Startar 2018-02-21

Växtkraft Kinda och Företagarna Kinda/Ydre bjuder in…

”Den nya dataskyddsförordningen ”GDPR”, gäller den även min verksamhet?”

”Hur ska jag hinna sätta mig in i nya regler, jag som knappt känner till de gamla…”

”Hur viktigt är det – vilken risk tar jag om vi gör misstag?”

…”GDPR – VAD, VARFÖR, VEM, HUR?”

Startar 2018-02-08

Globaliseringen skapar nya marknader, klimatförändringar ändrar förutsättningarna för odling och ny teknik skapar möjligheter. Har Du rätt verktyg och strategi för att utveckla Din verksamhet?

Startar 2018-02-06

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.

Vreta Kluster
Klustervägen 11,13 [vägbeskrivning]
590 76 VRETA KLOSTER
Sverige

Kontakta oss
In English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Klicka här

 

Följ Vreta Kluster på
Facebook
Twitter
Mynewsdesk