Mat, hälsa och hållbarhet – från det personliga till det globala

Livsmedelsforum är en plattform för nätverkande, dialog och kunskapsöverföring för en hållbar, hälsosam och konkurrenskraftig livsmedelskedja. I år gör vi hela resan från det personliga till det globala.

 

PÅ AGENDAN:

·  I forskningsfronten - så mår vi av den nya kosten

·  Produktutveckling och innovation - från hunger till hälsa

·  Så påverkar klimatförändringarna livsmedelssektorn.

·  När maten reser över världen - distribution idag och imorgon

·  Efter valet- så blir EU:s livsmedelspolitik

·  Sveriges roll i världen – så är vi en del av lösningen
Anmäl dig till vårt Early Bird pris!
Du som bokar innan 22 augusti får 1000:- rabatt på biljetten.

 

Läs mer här

Startar 2019-10-22 8:30
Slutar 2019-10-22 18:00

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-09-28 9:30
Slutar 2019-09-28 14:30

Välkommen till seminarium i Skara där forskare, teknikutvecklingsföretag och lantbrukare möts för att diskutera och utbyta kunskaper om digitalisering kopplat till animalieproduktion.

För att möta utmaningarna inför morgondagen behöver vi ta steget in i den nya digitala världen. Här gäller det som enskild företagare att hänga med och ta till sig ny teknik.
Vi behöver mötesplatser där vi kan överbrygga kunskapsbrister och tillsammans finna ut nya, ännu bättre lösningar med hjälp av framtidens teknik.
Dessutom behöver vi en dialog kring hur vi i denna förändringsprocess fortsatt håller god djurvälfärd och en bra arbetsmiljö.
Vi inom SLU Campusområdet i Skara vill på detta tema lyfta fram pågående, viktiga utvecklingsinsatser och även inspirera till nya!

I seminariet 25 september vill vi kombinera dessa två utgångspunkter: Hur kan digital teknik öka djurvälfärd och hälsa?

Anmäl dig via evenemanget och länken här senast 19 september >>> Klicka här!

Där laddar du även ner inbjudan i pdf-format.
Sprid gärna inbjudan vidare till intressenter.

Programmet 25 september

Plats: Götala Herrgård, Skara

09.30 Registrering med fika

09.50 Inledning – Det digitala djuret för hälsa och djurvälfärd
Oleksiy Guzhva, SLU, inleder om hur långt vi hittills kommit inom dagens temaområde.

10.10 Hur påverkas djurvälfärd och arbetsmiljö av ökad digitalisering i lantbruket
Från teknikföretag till tjänsteföretag – från teknikfokus till fokus på folk och fä/ Joakim Mattson, Lely
Hur kan ny digital teknik bidra till ökad djurvälfärd?/ Lotta Berg, SLU
Hur påverkas arbetsmiljön i djurhållningen av ökad digitalisering?/Christina Lundström, SLU

11.10 Samtal om ny teknik och behovet av kompetensutveckling

11.20 Besök på SLU Götala nöt- och lammköttsforskning med fokus på digital teknik och validering
Presentation av pågående forskning av Victor Almqvist, Niclas Högberg, Anna Hessle, Frida Dahlström och Jonas Dahl vid institutionen för husdjurens miljö och hälsa.

12.10 Lunch Götala Herrgård

13.10 Ny teknik som stöd för ökad djurvälfärd
Intelligent övervakningssystem för betande djur/ Erik Öhlund, Viktor Andersson, Svarta Räven
System med automatisk kontroll av tillväxt och hälsa på individnivå/ Henric Österlund, Hencol
Norskt system med virituella stängsel/ Silje Eftang, Nofence
Kamerateknik över hästars beteendemönster/ Linus Jernbom, Videquus
Noshörningsteknik för svenskt lantbruk/ Fredrik Gustafsson, LIU

15.15 Kaffepaus

15.40 Hur väljer vi rätt teknik utifrån behoven och hur säkerställer vi önskad effekt?
Diskussion

16.00 Dra nytta av ny teknik vid planering av framtidens animalieproduktion avseende djurskötsel och arbetsmiljö
Niclas Högberg tillsammans med Oleksiy Guzhva, SLU, sammanfattar hur vi förhåller oss till den nya tekniken, djurskötarens nya roll och en fortsatt hög djurvälfärd imorgon och i framtiden.

16.30 Avslutning

Bakom satsningen Det digitala djuret står SLU Holding, SLU och Agroväst och seminariet 25 september sker inom ramen för flera olika forsknings- och utvecklingsprojekt.

Startar 2019-09-25 9:30
Slutar 2019-09-25 16:30

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-09-21 9:30
Slutar 2019-09-21 14:30

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-09-14 9:30
Slutar 2019-09-14 14:30

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-09-07 9:30
Slutar 2019-09-07 14:30

ÖstgötaDagarna 2019

7-8 september 2019 är det återigen dags för öppet hus på den östgötska landsbygden.
Östgötadagarna lockar varje år tusentals besökare till den östgötska landsbygden, välkommen du med!
 
 
Startar 2019-09-07
Slutar 2019-07-08

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-08-31 9:30
Slutar 2019-08-31 14:30

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-08-24 9:30
Slutar 2019-08-24 14:30

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-08-17 9:30
Slutar 2019-08-17 14:30

Säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Linköping.
Kom och handla lokal mat direkt av producenterna!

Plats: Yttre borggården, Linköping

Värd: Östgötamat

Startar 2019-08-10 9:30
Slutar 2019-08-10 14:30

3-4 juli 2019 kommer Agtech 2030 närvara på Brunnby lantbruksdagar tillsammans med AgroÖst, Agro Sörmland och i samarbete med Hushållningssällskapet.

Läs mer här om Brunnby Lantbruksdagar

Startar 2019-07-03 9:00
Slutar 2019-07-04 17:00
Välkommen till kursen: Småskalig slakt och förädling

Det finns många skäl att återskapa lokal livsmedelsförsörjning. Det är inte hållbart att vi importerar mat från andra sidan jordklotet samtidigt som vi har extremt goda förutsättningar att producera kvalitetsmat på hemmaplan.

Den här kursen handlar om att skapa förförståelse för hur uppbyggnad av småskalig slakt och chark kan gå till. Kursens syfte är att orientera deltagarna kring vilka utmaningar man ställs inför vid ett slakteribygge, både vad gäller de tekniska sidorna, kvaliteter i produktionen, ägande och försäljning av produkterna.

TID: 15-16 juni (lördag och söndag)
PLATS:  Krogen Kalvefalls Gård i Ydre
 
KURSLEDNING:  Thorsten Laxvik.
KURSANORDNARE:  Föreningen förädla i Ydre
DELTAGARE:  Personer som vill se ökad lokal förädling av kött.
KOSTNAD:  2 000 kr
SISTA ANMÄLNINGSDAG:  3/6 
 
Boende: Kalvefall eller andra anläggningar vi kan rekommendera.
Förberedelser: Läs boken "Rött kött på rätt sätt". Den sänds ut vid anmälan. Läs gärna på hemsidorna: slaktarn.nu, rafnaslakt.se och norrbete.se.
Information: Thorsten, vad gäller innehållet i kursen 070-5200761. Thorsten arbetar i Slaktarn i Östersund AB.
 
Lördag den 15 juni
09.30 Fika och samling, presentationer, genomgång av kursen och tydliggörande av förväntningar.
10.30 Lokalsamhällenas återkomst. Om behovet av att återskapa ett nytt byaväsende ur ekologisk, ekonomisk och social betydelse. Regenerativa jordbruk och relationsmat. 
11.00 Tröskel 1 – Varför och hur? (affärsidé)
Vad ska produceras? Varifrån kommer råvaran? Vilka kvaliteter ska råvaran hålla, vilka kvaliteter ska komma ut ur verksamheten? Hur stor ska verksamheten bli? Vem ska sälja, vem ska köpa? När är det dags att bygga? Vilka ska arbeta i verksamheten? Vem gör kalkylerna?
12.00 Lunch
13.00 Tröskel 2 - Byggnaden
Tekniska specifikationer på ett bygge, kyla, ventilation, avlopp, fettavskiljare, blod, liggande slakt eller hängande, flöden, HACCP, mottagningsstall, mörningsprocessen, parterade eller halva djur i mörhallen, personalutrymmen, bäckenhängning, veterinärens krav, insaltning av hudar, flöden i slakteriet mm.
15.00 Fika
15.30 Studiebesök
17.00 Avslut på dagsprogrammet
18.00 Middag
 

Söndag den 16 juni
07.30 Frukost
08.30 Samling. Reflektioner över gårdagen. Nytillkomna frågor.
09.30 Tröskel 3 - Ägande och drift.
För och nackdelar med olika former av ägande. Finansiering. Kalkyler. Den magiska posten oförutsedda utgifter. Förstudie.
11.00 Tröskel 4 - Vem ska sälja, vem ska köpa?
Marknad eller relationsmat? Säljkanaler. Samarbete med någon grossist?
12.00 Lunch
13.00 Vi bygger ett fantasislakteri.
14.00 Nästa steg över tröskeln för dem som vill gå vidare. Förstudie, studiebesök, praktik på slakterier och charkuterier, Eldrimners kurser, Rafnaslakts kurser. Vad kan vi hjälpa till med?
15.00 avslut och kaffe.
 
Thorsten Laxvik har varit med och byggt upp Nipakademin, Norrbete, Rafnaslakt, Slaktarn i Östersund AB, Norrländsk skogsgris, kursen Gröna Entreprenörer, utbildat slaktare genom arbetsförmedlingen, skrivit böcker om Bärande relationer, demokrati med mera. Han är nu aktiv i Byakademin och Sparkassan Sparkossan.
 
ANMÄLAN: Avgiften om 2 000 kronor betalas in vid anmälan.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0140-91133  0706-488 328 

Välkommen!

Startar 2019-06-15 9:30
Slutar 2019-06-16 15:00
12 juni, 2019
 
Ort: Vreta Kloster, Klostergården
Arrangör: Hushållningssällskapet Östergötland, Jordbruksverket och Länsstyrelsen
 

Välkommen på en fältdag med något matnyttigt för alla, både ekologiska och konventionella! Vi bjuder på en heldag späckad med teori och praktik kring tyngre jordbearbetning, kemiskt och mekaniskt vallbrott, energiförbrukning vid jordbearbetning, biologisk mångfald och växtnäringsläckage.

Lunch och kaffe serveras ca kl. 12-13 till självkostnadspris.

Dagen arrangeras av Hushållningssällskapet Östergötland och Jordbruksverket i samarbete med Länsstyrelsen.

För mer information: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer information, läs här!

Startar 2019-06-12 9:00
Slutar 2019-06-12 15:00

Välkommen till vår årliga försöksfältvandring

Framtidsspaning i fält, den 4 juni kl 17:30 på Glyttinge

Program

  • Halva ytan, minimerad bearbetning med radhackning,mellangrödor och radsprutning.
  • Havre, en framtidsgröda. Hushållningssällskapet provar1200 havrelinjer. Lantmännen berättar om varför de harinvesterat i havreanläggningen i Kimstad.
  • Gödsling, restkväve efter 2018. Stora möjligheter att mätaGödsling, restkväve efter 2018. Stora möjligheter att mätakvävebehovet med ny teknik. Hushållningssällskapet visarolika metoder som finns att tillgå.

Samling vid ladugården på Glyttinge, 585 99 Linköping

Varmt välkomna, ingen anmälan krävs!

Läs mer här!

Startar 2019-06-04 17:30
Slutar 2019-06-04 20:00

macklean event

Välkommen på release-frukost den 4/6 på Courtyard by Marriott Stockholm!

123 miljarder kronor i försäljningsökning till 2030 – en potential som är möjlig att realisera, men som bygger på att branschens tillväxt accelererar rejält. Insikter #11 förklarar vad som bromsar tillväxttakten och hur de svenska livsmedelsföretagen kan växla upp sitt tillväxtarbete.

Vill du få djupare insikt i hur vi accelererar tillväxttakten i svensk livsmedelsindustri?
Då är du varmt välkommen att delta på vårt frukostevent.

När: 4/6 kl. 07:30-09:00 (frukost serveras 07:30-08:00)

Var: Courtyard by Marriott, Rålambshovsleden 50, Stockholm

Anmälan sker via formulär (OBS: begränsat antal platser!) - Klicka här!

Startar 2019-06-04 7:30
Slutar 2019-06-04 9:00
Invigning av RISE testbädd för digitaliserat jordbruk i Uppsala

Testbädden är en arena för utveckling och samarbete kring ny teknik som ska bidra till ett fossilfritt, mer hållbart och lönsamt jordbruk. På plats i testbädden kommer vi under dagen att visa hur framtidens digitala jordbruk ska växa fram – med uppkopplade åkrar, självkörande eldrivna jordbruksmaskiner och avancerade system för dataanalys.
 
Vi är glada och stolta att bjuda in till en spännande dag tillsammans med våra samarbetspartners SLU, SMHI, Jordbruksverket, LRF, Uppsala kommun, Lantmännen, Dataväxt, Yara, Bayer, Ericsson, Telia, Volvo Penta, LRF Konsult, Intellolabs, Deep Forestry, Solvi och Ecoloop.
 
Evenemanget äger rum vid testbädden på Campus Ultuna den 29 maj kl 09.30-14.00. Vi bjuder på fika och en lättare lunch.

Anmälan senast den 16 maj. Dela gärna inbjudan och tipsa personer du tror kan vara intresserade.

Läs mer och anmäl dig här »

Startar 2019-05-29 9:30

Det går att skapa hållbara energisystem, genom en systemsyn på tillförsel och användning, till och med med ökad lönsamhet. Men vilken vision arbetar vi efter för att tillsammans nå de mål vi ställer upp och hur förhåller vi oss till att mål idag ofta sätts efter vad vi tror vi kan uppnå istället för vad vi behöver uppnå? 

louise odlund

Professor i energisystem, Louise Ödlund berättar om forskningsprojektet ”Hållbar Region” där man tillsammans med näringslivet jobbar med åtgärder för att göra Linköping/Norrköping till en stark, resurseffektiv region.

Hållbar Region är ett näringslivsnära forskningsprojekt där Linköpings universitet arbetar med fastighets- och energibolag för att tillsammans hitta åtgärder som stärker Linköping/Norrköpingsregionen. I gemensamma workshops diskuteras hur utmaningar och möjligheter som företagen står inför kan landa i forskningsfrågor med ett övergripande systemperspektiv.
 
Tillsammans lyfts frågor som exempelvis hur olika energimål i en region kan samverka, affärsmodeller för fjärrvärme, vilka klimatvinster olika effektiviseringsåtgärder leder till och hur klimatet påverkas av ett byte från fjärrvärme till värmepump. Projektet har pågått sedan 2014 och är nu inne på en tredje etapp.

MÅNDAG 27 MAJ
Tid: 11.30 –13.00 – Visualiseringscenter C, Norrköping
Kostnad: 130 kr per tillfälle inkl lunch (betalas på plats).

ANMÄL DIG HÄR  »
Ej avbokad biljett faktureras med 250 kr

 

ARRANGÖRER
Lunchklubben i Norrköping arrangeras i samverkan mellan Linköpings universitet,
Norrköping Science Park, Visualiseringscenter C och Region Östergötland.

Startar 2019-05-27 11:30
Slutar 2019-05-27 13:00

Välkommen till seminarium kring vattenhushållning i ett föränderligt klimat

Vattenfrågan och anpassning till klimatförändringar är högaktuell inom jordbruket

Seminariet tar upp frågor om både avvattning och bevattning i nuläget och i ett  framtidsperspektiv, kunskap, rådgivning och erfarenheter.

 Medverkande föreläsare:

  • Elisabeth Bölenius, Jordbruksverket
  • Ingrid Wesström, SLU
  • Karin Södergren, Länsstyrelsen
  • Tobias Neselius, Hushållningssällskapet
  • Lars-Håkan Carlsson, Fibyholms gård

Tid: 15 maj kl. 11.45 - 16.30 (start med buffélunch)

Plats: Bruksrestaurangen i Hälleforsnäs (Flen)

ANMÄLAN: 
https://simplesignup.se/private_event/151205/0d4979082d

Läs mer »

agro sormland

Startar 2019-05-15 11:45
Slutar 2019-05-15 16:30

Det är bråttom!

Klimatomställningen är en av vår tids största utmaningar som måste lösas med gemensamma internationella krafter. EU kan ta en ledarposition men för det krävs både mod och vilja.

Den 26 maj är det är val till EU-parlamentet. Hur vill de svenska EU-kandidaterna driva klimat- och energifrågan i parlamentet? Vilken roll och ansvar har det svenska näringslivet i det europeiska klimatarbetet?

2050 Consulting AB bjuder in dig till Afternoon Tea för att lyssna och samtala med några av partiernas toppkandidater till EU-parlamentet. Professor Björn-Ola Linnér, Linköpings universitet, inleder med en kort lägesrapport av EU:s energi- och klimatpolitik. Mikael Karlsson, senior konsult 2050, modererar panelsamtalet.

ANMÄL DIG här till Afternoon tea med EU-kandidater »

Medverkande:
Jytte Guteland (S), EU-parlamentariker
Bodil Valero (MP), EU-parlamentariker
Joanna Sjölander (M), kandidat till EU-parlamentet
Emma Wiesner (C), kandidat till EU-parlamentet
Deniz Butros (V), kandidat till EU-parlamentet
Martin Hallander (KD), kandidat till EU-parlamentet
Anders Rehnberg (L), kandidat till EU-parlamentet

Tid:  Fredagen den 10 maj kl 14:30-16:00
Plats: Cleantech Park, Gjuterigatan 1, Linköping
Arrangör: 2050 Consulting AB

Startar 2019-05-10 14:30
Slutar 2019-05-10 16:00
Plats Cleantech Park

Skogsnäringen är viktig för Sverige. Av svensk industris totala sysselsättning, export, omsättning och förädlingsvärde svarar skogsindustrin för 9–12 %. Sverige är världens näst största exportör av massa, papper och sågade trävaror (2017). Skogspolitiken är uttryckligen en fråga för medlemsländerna men beslut på andra politikområden inom EU får påverkan på skogen och skogsprodukterna. Under den senaste mandatperioden har skogsfrågorna varit mer aktuella än någonsin. Det finns flera skäl till detta. Parisavtalet och EU:s mål att minska utsläppen med minst 40 % i jämförelse med 1990 har omsatts i EU-lagstiftning. Tillväxten i den globala ekonomin skapar tryck på resursanvändningen vilket leder till en strävan efter allt mer resurseffektiva och cirkulära system.

Syftet med detta seminarium är att uppmärksamma EU-beslutens stora betydelse för den svenska skogsnäringen. Det gör vi genom att inventera vad som hände under den senaste mandatperioden och genom att diskutera vilka frågor som förväntas komma upp under nästa period.

Onsdag den 8 maj 2019, kl 10.00–14.00 (kaffe och registrering från kl 09.30)
Plats: Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Drottninggatan 95 B, Stockholm

Anmälan: Senast den 2 maj via denna länk eller via vår hemsida www.ksla.se (avbokning måste ske senast den 6 maj, annars faktureras SEK 500 för våra kostnader)

Avgift: Ingen avgift.

Frågor
Innehåll: Per Eriksson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel 08 54 54 77 17
Anmälan: Gun Askerö, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel 08 54 54 77 12

Webb
Seminariet sänds via länk på www.ksla.se

Detta seminarium finansieras med stöd av Stiftelsen A. W. Bergstens donation och Stiftelsen Oscar af Ugglas minnesfond, LRF-Skogsägarna och Skogsindustrierna.

Startar 2019-05-08 9:30
Slutar 2019-05-08 14:00

Livsmedelsexport är en central del av den nationella svenska livsmedelsstrategin. Idag exporteras årligen svenska livsmedel till ett värde av cirka 50 miljarder kr, vilket motsvarar 30 % av produktionsvärdet. Det finns dock potential för en betydligt större export. Svenska jordbruksråvaror och livsmedel av god kvalitet har en allt viktigare roll att spela på en global marknad med växande befolkning och ökande köpkraft. Business Sweden har satt som mål att till år 2030 öka exportandelen till 50 % av produktionsvärdet för livsmedelssektorn, vilket motsvarar en fördubbling av exporten till 100 miljarder kr.

Syftet för seminariet är att belysa hur livsmedelssektorns aktörer, från företag till offentlig förvaltning, gemensamt kan nå målet om en fördubbling av exporten.

Startar 2019-04-23 13:00
Slutar 2019-04-23 16:00

EDAY är en återkommande mötesplats för lokala, regionala och nationella aktörer inom energi- och miljöområdet. Årets tema är ”Omställning i praktiken – så bidrar vi till klimatmålen” och utgår från mål 7 inom Agenda 2030 om hållbar energi för alla.

Startar 2019-04-03 8:30
Slutar 2019-04-03 16:15

HUR FÅNGAR VI UPP RÄTT TEKNIK FÖR EFFEKTIV OCH HÅLLBAR DJURHÅLLNING?

Precision Livestock Farming (PLF) är hett i Europa och utvecklingen går i ett rasande tempo. Organisationerna inom SLU-campusområdet i Skara lyfter frågan och bjuder in dig med intresse för digitalisering kopplat till animalieproduktion. Behovet av kunskapsutbyte om digital teknik mellan lantbruksforskning och företag inom de gröna näringarna är stort.

Vi vill träffa dig för att föra dialogen och utvecklingen framåt. Det digitala djuret är en seminarieserie med fokus på teknisk kompetens och aktuell forskning inom djurhållning, köttkvalitet, hälsa och djurvälfärd.

Startar 2019-03-27 9:30
Slutar 2019-03-27 16:00

Aquaculture is said to be the world’s fastest growing food enterprise. It supplies a growing global population with nutritious food from aquatic animals and plants. However, the production forecasts to 2050 show that global aquaculture production will remain dominated by Asia (~80–90% of world production) while the rest of the world shows very little or no growth. Hyperinflation of the global growth of aquaculture outside of Asia confuses policy-makers, journalists, and the public and may lead to misperceptions that aquaculture is growing massively everywhere and must be severely regulated.

Startar 2019-03-21 10:30
Slutar 2019-03-21 16:30

Välkommen till seminariet EXPORT AV LIVSMEDEL - marknad och möjligheter!

Regeringen gör den största satsningen någonsin på svensk livsmedelsexport. Det är en viktig del i genomförandet av livsmedelsstrategin som handlar om jobb och tillväxt, och att öka den svenska livsmedelsproduktionen på ett hållbart sätt.

 

Måndag 25 februari kl. 12.15 - 16.15, Grinda Gårdsglass utanför Malmköping

Seminariet riktar sig till både större och mindre lantbruksföretag.

Anmälan http://simplesignup.se/private_event/146926/daac2f58c0 eller via hemsidan www.agrosormland.se

pdfLadda hem inbjudan/program

Startar 2019-02-25 12:15
Slutar 2019-02-25 16:15

Lantbruket genomgår en teknologisk omställningsprocess och möter därmed stora utmaningar. Östergötland och dess angränsande län är dock en av Sveriges starkaste jordbruksregioner, vi har vidare ett starkt näringsliv med stor industriell kapacitet och många framstående företag. Dessutom har vi ett universitet med framstående forskning inom områden som innovation, teknologi, hållbar utveckling och management.

Startar 2019-01-28 11:00
Slutar 2019-01-28 13:00

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.