Agrodagen 2019

Välkommen till Agrodagen – en kreativ mötesplats och utvecklingsarenaVälkommen till Agrodagen – en kreativ mötesplats och utvecklingsarenaför lantbruks- och livsmedelsföretag i Örebro län. Agro Örebro bjuder in till en dagdär vi belyser regionens konkurrenskraft, attraktionskraft och kompetenskraft.Fyra frågeställningar som påverkar framtidens livsmedelsproduktion i vårt länkommer att presenteras, diskuteras och utvecklas.

Läs mer här och anmälan

Ladda ner fullständigt program här

PROGRAM 7 NOVEMBER ÖREBRO SLOTT

8.30-8.50 Incheckning & morgonfika

8.50-9.05 Inledning av dagens moderator Per Frankelius, docent och styrelseledamot i AgroÖst

9.05-9.20 Invigning – Jennie Nilsson, Landsbygdsminister

9.20-9.30 Inledning – Maria Larsson, Länsstyrelsen Örebro län

9.30-9.45 Forskningssatsningen Mat och Hälsa vid Örebro universitet

Johan Schnürer, rektor Örebro universitet

9.45-10.00 Presentation av AgroÖst och Agro Örebro – Magnus Börjeson, ordförande AgroÖst

10.00-10.15 Redovisning av nuläget för Agro Örebro – Johan Hedström, projektledare

10.15-11.30 Fyra frågeställningar

Presentation av avgörande frågor för att nå målen

i den regionala och nationella livsmedelsstrategin

Kompetens • Investeringskapital • Kunskap • Administration

11.30-11.50 Framtidens konsumenter – vad är viktigt för dem?

Agro Örebros Ungdomspanel – elever från Karl Johans Skola

11.50-12.00 Varför satsar ett japanskt globalt butikskoncept som MUJI på lokalproducerat?

MUJI – 井野 良輔 Ryosuke Ino, VD MUJI Sverige

12.00-12.45 Lunch

12.45-13.15 Växa med sitt företagande Annika Bergman, företagare gröna näringar, AgroMind

13.15-14.15 Fyra utmaningar utifrån frågeställningarna – Interaktiv övning

14.15-14.45 Beyond Taste – hemligheten bakom framtidens smaker!

Johan Swahn, doktor i sensorik, grundare av smakbyrån Diaz & Swahn

14.45-15.00 Sammanfattning av Agrodagen 2019

15.00-15.30 Fika

Detaljer

Startar 2019-11-07 8:30
Slutar 2019-11-07 15:30
Attachment AGRODAGEN Inbjudan 191107.pdf

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.