Hur kan maten vi äter produceras mer hållbart?

Samhällsutvecklingen går mot att vi vill producera och konsumera mat på ett mer hållbart sätt, men vad är hållbart och hur ska vi beakta och hantera avvägningar och synergier inom livsmedelssystemet? Livsmedelsproduktion både påverkar och påverkas av strävan mot hållbar utveckling, samtidigt som klimatförändringarnas effekter gör det nödvändigt att vidta anpassningsåtgärder.Lotten Wiréhn, forskare vid TEMA Miljöförändring vid Linköpings universitet, berättar om hur vi kan bedöma och hantera utmaningar och möjligheter med hållbar matproduktion.

Lokal: Universitetsklubben, Vallfarten, Campus Valla.

Kom i god tid för att hitta parkering, se karta.

120 kr inklusive lunch, betalas på plats.

Program

11:30 Incheckning och mingel
11:45 Lunch och kaffe
12:30 Föredrag
13:00 Avslut/frågestund för de som har möjlighet att stanna kvar

LUNCHKLUBBEN är ett nätverk för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen på LiU med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter och en välsmakande lunch. Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se

 

Anmälan sker här

Detaljer

Startar 2019-11-13 11:30
Slutar 2019-11-13 13:00

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.