Seminarium om haverier och störningar inom lantbruket

Över 100 studenter från Civilekonomprogrammet på LiU presenterar ca 25 konkreta situationer där snabb service har varit guld värt, till exempel sten i tröskan mitt under skörd. Vi kommer vi att diskutera konkreta exempel såsom tröskor, traktorer, fältmaskiner av annat slag, mjölkrobotar och gödselsystem.

Förutom att diskutera orsaker som kan ligga bakom produktionsstörningar, vilka effekter de får och hur de har hanterats kommer vi bland annat att diskutera nya former för remote service, exempelvis uppkopplade VR-glasögon. Vilka innovationer kan bana väg för mindre störningar i det viktiga lantbruket?

Seminariet är ett samarbete mellan Linköpings universitet, Vreta Kluster och ett antal partnerföretag. Utöver studenterna så medverkar Per Frankelius, LiU, och Helene Oscarsson och Per Lindahl, Vreta Kluster.

Varmt välkommen!

Tid: 27 mars kl 09.00-14.00, vi bjuder på lunch
Plats: Vreta Kluster, Lokal: Slätten, Klustervägen 11, Vreta Kloster
Anmälan: anmälan sker till Karin Wissman, 072-454 93 82, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., senast 25 mars, glöm ej att meddela ev. allergier
Arrangörer: LiU och Vreta Kluster

Detaljer

Startar 2018-03-27

Vreta Kluster är en framgångsrik mötesplats och tvärvetenskaplig utvecklingsarena för teknik- och affärsutveckling i de gröna näringarna, som bidrar till branschernas utveckling och tillväxt.