fbpx
  • Vreta Kluster utvecklar de gröna näringarna
  • VK Studenter Blurr
  • Arbetar du inom livsmedelskedjan - Utmaningar och tidstjuvar
  • Vreta Kluster flexkontor
  • Vreta Kluster ger extra näring till ditt möte eller konferens
  • Vreta Kluster Temaområden

UPPTÄCK VAD VI KAN ERBJUDA DIG

intro erbjudanden

intro erbjudanden mellan

intro erbjudanden smal

Vreta Kluster är ett utvecklingscentrum och en resurs som bidrar till nya innovationer, utveckling, fler jobb och tillväxt inom de gröna näringarna i Östergötland.

Årets kock 2019

Under Årets kock 2019 samverkade Vreta Kluster, Alfred Nobel science park och Mjölby kommun.

aretskockHur kan mindre, lokala företag dra nytta av exponering i ett större sammanhang?  Vad innebär det när regionala aktörer som arbetar med utveckling i livsmedelsbranschen, som ofta har begränsade kompetenser och kapacitet att genomföra utvecklingsinsatser, samverkar?
Med den bakgrunden gick Vreta Kluster, Alfred Nobel science park i Örebro och Mjölby kommun in i projektet ”Årets kock - Vreta Kluster, Alfred Nobel Science park och Dackeskolan i samverkan för att utveckla lokala företag” under 2019. 

Under Årets kock, Sveriges främsta tävling för professionella kockar och en plats där hela branschen samlas, fick besökarna prova innovativa och hälsosamma livsmedel från företag projektet samarbetade med i Östergötland och Örebro län, tillagade av kockelever från Dackeskolan i Mjölby.

I Vreta Kluster och Alfred Nobel Science Parks monter fanns lättrökt korv på gråärt och hummus av åkerböna. Båda är livsmedel som i dag framför allt används som djurfoder, men som skulle fungera utmärkt som föda. Besökarnas smakupplevelser mättes med en app som på sikt skulle bli en del av en forskningsartikel.

Målet med projektet var ökad samverkan och på så sätt utveckla lokala företag och affärerna. Projektet ska också leda till att kockelever vid Dackeskolan ska bli inspirerade att söka till Årets kock. 

Projektnamn: Årets Kock - Vreta Kluster, Alfred Nobel Science park och Dackeskolan i samverkan för att utveckla lokala företag
Finansiärer: Länsstyrelsen Östergötland
Projektägare: Vreta Kluster AB
Projektledare: Jesper Lindström, Vreta Kluster, Annika Grälls, Alfred Nobel science park
Projektdeltagare: Vreta Kluster, Alfred Nobel science park, Mjölby kommun,
Projekttid: 2019-05-01 - 2019-12-31

Pågående projekt och initiativ

Agtech 2030

Agtech 2030

Initiativet Agtech 2030 syftar till att etablera en innovationsmiljö för morgondagens lantbruk, med fokus på sensorer, digitalteknik, AI och sakernas internet.

Regional Livsmedelsstrategi Östergötland

Regional Livsmedelsstrategi Östergötland

Den regionala livsmedelsstrategin ska öka produktionen och konsumtionen av mat som är producerad i Östergötland. Det arbetet pågår på många olika håll och i många former. Här hittar du nyheter om vårt arbete och även en hel del inspiration, i våra nyhetsbrev. Du kan läsa mer om strategin via länkarna i vänsterspalten.

Swedish Scaleups

Swedish Scaleups

Swedish Scaleups är ett samverkansprojekt där tio företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro samverkar för att fler företag ska växa och öka sin omsättning.

Utmaningsdriven digitalisering för en konkurrenskraftigare livsmedelskedja

Utmaningsdriven digitalisering för en konkurrenskraftigare livsmedelskedja

Livsmedelskedjan står inför många stora tekniska möjligheter. I projektet som leds av Vreta Kluster är målet att fler teknikleverantörer utvecklar lösningar för att öka konkurrenskraften inom livsmedelskedjan.


VISA alla PROJEKT OCH INITIATIV  

 

Facebook

Omvärldsbevakning

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2