fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Kan industrins överskottsenergi skapa nytta för livsmedelsproduktionen?

Vi får många frågor från olika håll om företag och industrier som har överskottsvärme och vill använda den till växthusodling, fiskodling eller annan livsmedelsproduktion. I detta seminarium presenterar vi några sådana case, och vill bidra till att föra samman "energiägare" med odlare.

Seminariet är ett samarrangemang mellan Veta Kluster, Cleantech Östergötland, Energikontoret Östergötland, AgroVäst, RISE och Västra Götalandsregionen.

Se seminariet digitalt här

Program 

08.30-09.00  Registrering och kaffe

09.00-09.10  Välkommen & inledning-  Helene Oscarsson, Vreta Kluster & Ian Hamilton, Cleantech

09.10-09.30  Exempel på affärsmodeller - Mats Eklund, Linköpings universitet

09.30-10.00 Överskottsenergi från Billerud Korsnäs blir tomater i Frövi - Fredrik Indebetou, Wa3rm

10.00-10.20 Överskottsenergi från halvledartillverkning till användning i hållbar livsmedelsproduktion - Joachim Tollstoy, Teksic

10.20-10.40  Cirkulära affärer med restflöden - exemplet växthusodling - Adam Hedbeck, Tekniska Verken

10.40-11.00  Paus

11.00 -11.20  Växthusodling - teknik, affärsmodell, volymer, energibehov - Marcus Söderlind, LRF Trädgård

11.20-11.50  Söderåsens BioParks – Ett exempel på cirkulär livsmedels produktions - Håkan Sandin, Söderåsens BioParks

11.50-12.10  Uppstart landbaserad produktion av scampiräka - Mattias Djurstedt, Cresponix

12.10-12.30  Paneldiskussion med möjlighet till frågor- vad finns det för utmaningar och flaskhalsar

12.30  Lunch - Vi bjuder alla deltagare på en smakrik lunch

Cirkulära system mindrestorlek

Avsändare4

Detaljer

Datum 2022-04-20
Slutar 2022-04-20
Plats Vreta Kluster