Kan industrins överskottsenergi skapa nytta för livsmedelsproduktionen?
Vi får många frågor från olika håll om företag och industrier som har överskottsvärme och vill använda den till växthusodling, fiskodling eller annan livsmedelsproduktion. I detta seminarium presenterar vi några sådana case, och vill bidra till att föra samman "energiägare" med odlare.
Seminariet är ett samarrangemang mellan Veta Kluster, Cleantech Östergötland, Energikontoret Östergötland, AgroVäst, RISE och Västra Götalandsregionen.
Se seminariet digitalt här
Program
08.30-09.00 Registrering och kaffe
09.00-09.10 Välkommen & inledning- Helene Oscarsson, Vreta Kluster & Ian Hamilton, Cleantech
09.10-09.30 Exempel på affärsmodeller - Mats Eklund, Linköpings universitet
09.30-10.00 Överskottsenergi från Billerud Korsnäs blir tomater i Frövi - Fredrik Indebetou, Wa3rm
10.00-10.20 Överskottsenergi från halvledartillverkning till användning i hållbar livsmedelsproduktion - Joachim Tollstoy, Teksic
10.20-10.40 Cirkulära affärer med restflöden - exemplet växthusodling - Adam Hedbeck, Tekniska Verken
10.40-11.00 Paus
11.00 -11.20 Växthusodling - teknik, affärsmodell, volymer, energibehov - Marcus Söderlind, LRF Trädgård
11.20-11.50 Söderåsens BioParks – Ett exempel på cirkulär livsmedels produktions - Håkan Sandin, Söderåsens BioParks
11.50-12.10 Uppstart landbaserad produktion av scampiräka - Mattias Djurstedt, Cresponix
12.10-12.30 Paneldiskussion med möjlighet till frågor- vad finns det för utmaningar och flaskhalsar
12.30 Lunch - Vi bjuder alla deltagare på en smakrik lunch
Detaljer
Datum | 2022-04-20 |
Slutar | 2022-04-20 |
Plats | Vreta Kluster |