fbpx

  • Press

Ny innovationstävling söker idéer och koncept till livsmedelskedjan

Innovationstävlingen Agtech Challenge är ett nytt fönster för unika uppfinningar i den gröna sektorn. Tävlingen, som arrangeras av Hushållningssällskapet och där Vreta Kluster gått in som partner, har nära en kvarts miljon kronor i prispengar.

Agtech socmed Anmal dig till tavlingen 1080x1080px3 1- Det är spännande med innovation. Vi tror att tävlingskonceptet är ett sätt att sprida lantbrukets utmaningar till en bredare målgrupp, säger Helene Oscarsson, kommunikations- och utvecklingsansvarig på Vreta Kluster. 

Sitter du på en bra idé som kan utvecklas till ny och lönsam innovativ lantbruksteknik?
Då är tävlingen Agtech Challenge något för dig.
Den nya innovationstävlingen, som arrangeras av Hushållningssällskapet och har en prispott på 225 000 kronor med 150 000 kronor till vinnaren, har som syfte att utveckla nya koncept inom lantbruket, trädgårdsnäringen och rennäringen. Målet är att öka lönsamheten och hållbarheten i Sverige genom innovation och digital utveckling.

- Vreta Kluster, och därmed även Agtech 2030, är med som partners i tävlingen och vill gärna få med så många östgötska företag och personer som möjligt. Sen vill vi självklart att de allra bästa idéerna från hela Sverige kommer fram, säger Helene Oscarsson. 

Om man sitter på vassa idéer börjar det brinna lite i knutarna. Sista anmälningsdag är den 30 november och därefter kommer 15 bidrag att väljas ut till tävlingen där man kommer att tävla i lag. Helene Oscarsson sitter själv med i juryn som väljer ut vilka koncept som ska vidareutvecklas under året. Idéerna kommer att bedömas utifrån kriterierna värdeskapande, användarnytta och hållbarhet.

- Vi vill uppmana alla med idéer, såsom lantbrukare, teknikföretagare, studenter eller startupbolag att komma in med idéer och jobba vidare med dem. Vi ser även fram mot att nätverka med de andra partnerbolagen och hoppas att det kan leda till nya samarbeten framåt, säger Helen Oscarsson.

Målet är att de olika bidragen ska ställas ut på de tre stora lantbruksmässorna Borgeby, Brunnby och Öjebyn, med totalt 30 000 besökare ett normalt år, sommaren 2021.

Final och högtidlig prisceremoni äger rum den 7 oktober 2021.

Här finns mer info om Agtech Challenge >>

Här finns länk till anmälan>>