fbpx

  • Vreta Kluster

Uppskattat seminarium om mat i äldreomsorgen

nyhet aldre matPå fredagen arrangerade Vreta Kluster ett seminarium om måltidens betydelse för äldres hälsa och välbefinnande. Närmare 200 deltagare, 50 på plats och övriga digitalt, fick ta del av de senaste rönen på området.

En del i den regionala livsmedelsstrategin i Östergötland handlar om att andelen lokalproducerad mat i offentliga verksamheter ska öka och att måltiden i vård och omsorg ska jämställas med den medicinska omvårdnaden.

På fredagen fick Östergötlands kostchefer, politiker, tjänstemän, omsorgspersonal och ansvariga inom äldreomsorgen veta mer om vad det innebär i praktiken, vid ett seminarium arrangerat av Vreta Kluster. På plats fanns bland andra Ylva Mattsson Sydner, professor i kostvetenskap vid Uppsala universitet, och Anna-Karin Quetel, nutritionist vid Livsmedelsverket. Dessutom berättade Lilian Hansson avdelningschef, och Ingela Brännehed, kostchef, från vid Tubberödshus äldreboende, som har utsetts till Sveriges bästa äldreboende, hur de arbetar.

Seminariet väckte stort intresse bland både deltagare och media.

Här kan du se seminariet i efterhand>>>

Se Östnytts inslag om seminariet >>>

Hör P4 Östergötlands inslag om seminariet>>>