fbpx

  • Vreta Kluster

Nu kommer nya avsnitt av podden Bonden & jag

Intresset för podden Bonden & jag har varit stort. Publikens mottagande gör att Lantbrukarnas riksförbund fortsätter satsningen. Nu kommer säsong två med 12 nya avsnitt där lyssnarna möter bönder i vardagen, bönder som jobbar för ett hållbart jordbruk på olika sätt.

De nya avsnitten handlar bland annat om klimatsmarta grisar, skogsbruk i balans och värdet med Naturbeteskött. Naturligtvis blir det ett möte med oljeshejken i Ask, besök på Sveriges minsta champinjonodling, i bigården, bland fiskdammar utanför Vadstena och med jägare i Sörmlandsskogen. 

Tjugofem avsnitt om vardera på 30 minuter finns nu att del av, bland annat på Podbean, Spotify och iTunes, där andra poddar finns. 

Med podcasten ”Bonden & jag” tar LRF nya grepp för att komma ut till allmänhet, konsumenter och beslutsfattare. Men det är också utmärkt lyssning under arbetsdagen på gården eller för den intresserade pendlaren.

– Podden skildrar frågor, utmaningar och situationer som våra lantbrukare dagligen möter. Mer än fem tusen lyssnare har vi nått hittills, vilket ska ses som en succé för en nystartad podd. Men detta ska vi tredubbla under hösten, säger projektledare Carl Selling som tycker att vi har ett gemensamt ansvar att skapa intresse och attraktion för branschen.

I en tid när allt fler människor lever långt ifrån jord- och skogsbruket, blir podden en kontakt med riktiga bönder och det öppnar upp för reflektioner och samtal om det svenska lantbruket. Avsnitten är inspelade på gårdar i Södermanland, Östergötland och Örebro län, men vänder sig till hela Sverige. Höstens avsnitt har alla en koppling till ämnet hållbarhet.

>> Här finns länk till Bonden & jag.